Det Gamle Rådhus
Bliv klogere på Ebeltofts historie fra stenalderen til i dag i en helt ny udstilling
Det Gamle Rådhus ligger midt i den gamle bydel i Ebeltoft. Det er bygget i 1789 - omtrent på samme sted, som byens første rådhus fra 1576.
Rådhuset var i brug indtil 1840, hvor det allerede var for lille, og et nyt blev opført på torvet, hvor Ebeltoft Kunstforening nu holder til. Fra 1840 og frem til restaureringen i 1906-09 fungerede Det Gamle Rådhus som privatbolig. Derudover havde byens vægtere og brandmandskab et vagtlokale her, ligesom Folkeforeningens udlånsbibliotek i en periode holdt til i den gamle tingstue. Efter restaureringen i 1909 fik Ebeltoft Museum til huse på Det Gamle Rådhus.
Udstillingen på Det Gamle Rådhus fortæller om købstadens historie fra stenalderen til i dag. Byens beliggenhed, og hvad den har betydet for købstadens udvikling og muligheder, er omdrejningspunktet for fortællingerne.
Vielser på Det Gamle Rådhus
Det Gamle Rådhus er hvert år rammen om flere hundrede vielser. Derfor er der en ode til kærligheden i tingstuen, der bruges til vielserne.
Tingstuen i Det Gamle Rådhus danner rammen om mange borgerlige vielser - både af danskere og udlændinge - året igennem. Besøgende til Det Gamle Rådhus må derfor bære over med, at de første timer af åbningstiden - på lørdage - ofte er optaget af bryllupper.
Du kan få flere oplysninger vielse på rådhuset i Ebeltoft hos Syddjurs Kommune.